Acest blog va poate ajuta cu rezultate live, actualizate non-stop din toate campionatele sportive ale lumii. De asemenea, aveti si programul meciurilor din intreaga lume, din hochei, baschet, fotbal, tenis, baseball si rugby.
 
Serivicul de livescore este gratuit si poate fi accesat de oriunde fara costuri ascunse fiind neconditionat! Nu necesita refresh deoarece se actualizaeaza automat la fiecare 20 de secunde iar dvs sunteti anuntat in ce meciuri live s-a marcat recent printr-un avertizor sonor implementat in scriptul de livescore!
 
Astfel, veti fi la curent cu toate rezultatele live si cu tot ce se intampla in toate sporturile practicate acum in intreaga lume. Pentru a accesa sectiunile de rezultate live va rugam sa dati un click pe bannerul de mai jos sau pe unul dintre urmatoarele linkuri, corespunzatoate cu sportul pe care doriti sa il evidentiati: Fotbal , Baschet , Tenis , Hochei , Rugby , Handbal , NFL .
 

Tipseri.com este unul dintre cele mai complete siteuri de pariuri din Romania la ora actuala. Va punem la dispozitie strategii si sisteme profesioniste pentru ca dvs sa aveti un profit cat mai mare.

 
Din experienta conturata in decursul a 2 ani de activitate in lumea pariurilor am reusit sa adunam informatii utile pentru toti pariorii, indiferent de nivelul lor de profesionalism sau de timpul petrecut la casele de pariuri online. Avem atat sfaturi pentru incepatori cat si strategii pentru pariorii avansati. 

Zilnic tipsterii nostri profesionisti va pun la dispozitie biletul zilei, o sursa sigura de castig. Pentru pariorii care vor sa fie la curent cu scorurile din fotbal, tenis sau baschet. Astfel, va oferim rezultate live fotbal, rezultate live tenis, rezultate live baschet, rezultate live rugby, , etc.

Prin simplul fapt ca ne vizitati siteul beneficiati de bonusuri uriase. Casele de pariuri va ofera bonusuri de 100% din sumele depuse numai pentru faptul ca le alegeti ca destinatii de pariuri online.

Va punem la dispozitie cote, clasamente, descrierea handicapului asiatic un ghid special pentru incepatori. sunt descrise elaborat, cu informatii reale si updatate saptamanal. Pariurile sunt o sursa de castig daca sunt tratate cu atentie si seriozitate.

Pentru asta incercam sa va ajutam sa treceti peste emotiile cauzate de un castig sau de o pierdere si sa pariati constant cu aceasi precizie castigatoare.

Forumul site-ului nostru va pune in contact cu comuniattea de pariori romani, despre care trebuie sa stiti ca in plan international conteaza destul de mult Va dorim mult succes in plasarea pariurilor! Puteti vizita site-ul aici!

Tags: rezultate live, cote luni, cote marti, cote miercuri, cote joi, cote vineri, cote sambata, cote duminica, predictii fotbal, predictii , livescore , football livescore , tennis livescore , rezultate in direct , biletul zilei , Pariul Live, Pariul Sigur, Bonusuri, download muzica, download filme, download mp3, muzica, Predictii Fotbal, Predictii, Referate Scolare, Muzica, Pariuri Sportive, Pariuri Online, Case de Pariuri, Pariuri, Biletul Zilei , Predictii Sportive, Biletul Zilei, Clasamente, Pariuri Sportive, Clasamente Fotbal Rezultate Live Fotbal , rezultate live tenis , rezultate live hochei , rezultate live baschet , rezultate live handbal , rezultate live nfl , rezultate live rugby . Biletul zilei , sistemul martingale , planul miza , sfaturile noastre , criteriul kelly .

miercuri, 15 iulie 2009

Romanii dau fasolea cu carnati pe prosciuto, broccoli si somon

Obiceiurile alimentare ale multor romani s-au schimbat radical in ultimii ani. Mancarurile traditionale pierd teren
, in special, in fata bucatariei mediteraneene.

» Oamenii spun ca la inceput au cumparat din curiozitate broccoli, midii, somon sau prosciuto, dar ca acum aceste alimente fac parte din dieta lor obisnuita.

Prosciuto cu pepene galben. Creveti cu sos de lamaie sau iaurt. Midii la gratar. Broccoli cu unt. Spanac sau ciuperci cu mozzarella la cuptor. Nu reprezinta un meniu al unui restaurant sofisticat, ci doar cateva dintre mancarurile pe care romanii au inceput sa le consume si sa le gateasca din ce in ce mai mult in ultimii cinci- sase ani.
Drumul de la comunism la democratie, de la postura de victima a Cortinei de Fier la cea de membru al Uniunii Europene, este ilustrat perfect pe mesele oamenilor. In apartamentele din blocurile inalte si gri, oamenii au inceput sa manance mai rar fasole cu carnati, ghiveci, mazare cu carne sau varza calita. Multi aspira acum catre diversitate, catre alimente mai sanatoase, mancaruri mai usoare si, uneori, pur si simplu mai exotice. O parte dintre ei, mai ales cei care locuiesc in orase mari, au ajuns chiar sa si le permita in mod regulat.

Daca Romania inca se zbate sa ajunga la anumite standarde politice si economice europene, cultura si stilul
de viata au inceput sa se schimbe. Acum 10 ani, prosciuto si mozzarella erau inca ciudatenii exotice pentru oamenii de rand, astazi insa ele si-au facut loc in dieta lor obisnuita.
Factorul declansator al acestui trend care a revolutionat obiceiurile culinare ale romanilor a fost, bineinteles, curiozitatea. Oamenii au inceput sa incerce legumele si fructele misterioase care au inceput sa apara pe tarabe si in magazine. Apoi a intervenit influenta culturala: vizitele in strainatate, contactul cu alte obiceiuri culinare, recomandarile prietenilor din afara sau ale rudelor care muncesc acolo. De la aprecierea gustului la constientizarea calitatilor acestor produse noi a mai fost doar un pas. Astazi, la orice coada ati sta intr-un supermarket, veti observa cosuri pline cu avocado, prosciutto, creveti sau broccoli. Au aparut si in cosurile batranilor, dar, mai ales, in cele ale generatiei tinere.
Pentru ca am vrut sa aflam cum vad romanii aceasta schimbare de dieta, am ales sa vizitam mai multe hypermarketuri si supermarketuri din Capitala. Ne-am uitat in cosurile oamenilor si am stat de vorba despre vremurile vechi, dar, mai ales, despre cele noi.

Broccoli, printre legumele preferate ale bucurestenilor
In magazinul Real, printre rafturile aglomerate, o doamna in varsta cantareste atent din ochi un vrac de somon fumée. Constanta Micsunescu, medic
pensionar, spune ca in prezent mananca diferit fata de acum cativa ani. Incearca sa consume numai alimente sanatoase, multe legume si, in special, mult broccoli. "Este un foarte bun antioxidant", ne-a spus ea. "Afumaturi doar din cand in cand, de pofta. In general, tot ceea ce este afumat nu este recomandat", a completat fostul doctor, explicandu-si ezitarile in ceea ce priveste somonul fumée.
Desi trebuie consumat cu moderatie, somonul fumée este unul dintre produsele mai noi care au ajuns sa fie preferate de romani. Un alt pensionar, Paul Profir, ne-a spus ca acum trei ani a cumparat prima
oara din pura curiozitate, dar acum a ajuns sa consume de doua-trei ori pe luna.

Curiozitatea a jucat un rol important si in cazul Nicoletei Iancu, confectionera, care isi face cumparaturile in supermarketul Plus. Acum insa "conopida verde", cum numeste ea in gluma broccoliul, face parte din alimentatia ei, pentru ca a devenit mult mai atenta la sanatatea familiei sale.
In multe cazuri, recomandarea venita din partea persoanelor de incredere este cea mai importanta in alegerea unor noi produse. Astfel, multi romani au inceput sa consume asa-zisele alimente "exotice" dupa ce rudele sau prietenii le-au incercat si au fost multumiti. Asa a facut si Florina Dumitrescu, in varsta de 44 de ani, pe care am intalnit-o tot in supermarketul Plus: "Consum brocolli de multi ani, de cand mi l-a recomandat o cunostinta. Il prepar cu unt, pentru garnitura la friptura".

Faptul ca acum romanii calatoresc mult mai usor si mai ieftin in strainatate a fost un alt factor decisiv in schimbarea dietei lor.
In vacante, acestia au gustat preparate noi, au vazut ca sunt foarte gustoase si au hotarat sa le consume si acasa. Vizitele repetate in tari mediteraneene i-au convins pe Lucia si Paul Ianul ca mancarea usoara din aceasta zona este cea mai potrivita pentru o alimentatie corecta. Crevetii reprezinta unul dintre felurile de mancare favorite ale familiei lor. "Ii punem prefierti la gratar, cu sos de lamaie sau de iaurt, cu putin marar si cu multe legume fierte." De asemenea, familia Ianul consuma numai ulei de masline, paine integrala si lactate cu putine grasimi. In timpul discutiei purtate, domnul Ianul ne-a facut si o recomandare – midiile preparate tot la gratar: "Sunt extrem de gustoase. Sa le incercati!".

Viorica Bunduc, in varsta de 55 de ani, a locuit in Norvegia timp de sase luni, a fost atat de impresionata de dieta nordica incat, de cand s-a intors in tara in urma cu aproximativ o luna, a decis sa-si pastreze obiceiul de a consuma foarte des fructe de mare. Modificarea ritmului de viata a fost un alt proces care a jucat un rol important in schimbarea obiceiurilor nutritionale. Ritmul a devenit mai alert, romanii petrec mai mult timp la locul de munca si mai putin timp acasa, gatind. De aceea, au nevoie de alimente care se prepara rapid sau care se consuma ca atare.
Tanara generatie a inceput sa renunte treptat la bucataria traditionala in favoarea mancarurilor internationale. Pe Roxana Ion, in varsta de 30 de ani, care tocmai si-a deschis o cresa particulara, am intalnit-o in Carrefour.

Din cauza programului foarte incarcat, doamna Ion nu mai gateste acasa in mod regulat, si, spune ea, a invatat sa se adapteze din mers: "Ne-am plictisit de bucataria traditionala romaneasca, pe care o gasesti la tot pasul. Cautam mereu ceva nou". Ii place bucataria italiana, in mod special prosciuto, pe care il consuma atat cu pepene galben, cat si sub forma de tartine.
Pentru cei foarte tineri nici nu a fost nevoie de o tranzitie a dietei catre aceste alimente. Ei au crescut cu ele si nici nu concep ca un magazin sa nu le aiba la vanzare. L-am cunoscut pe Mihai la raionul cu branzeturi din supermarketul Plus din cartierul Berceni. Destul de iritat, tipa la prietenul sau: "Hai, frate, nu au astia mozzarella?". In mod normal, Mihai isi face cumparaturile dintr-un hypermarket: "Azi am zis sa vin aici, ca e mai aproape. Acum, ca nu au, o sa cumpar
data viitoare".

Pentru unii cumparatori, hotarator este gustul bun al ingredientelor. Florina Neculcea, fost angajat al unui restaurant, se declara un fan al mozzarellei, care este un ingredient de baza in multe dintre retetele ei favorite: "Mozzarella este pur si simplu delicioasa. Merge cu absolut orice. O consum de doua-trei ori pe saptamana, pentru a garnisi anumite preparate. E minunata cu spanac sau ciuperci".

Incercati si va veti convinge!
Cei dornici sa incerce aceste produse le pot gasi foarte usor in supermarketuri, dar la preturi destul de piperate. Spre exemplu, 450 de grame de broccoli costa 5,49 lei, in timp ce traditionala conopida este doar 2 lei kilogramul.
Un kilogram de somon fumée este 59,99 de lei, iar crapul romanesc nu costa mai mult de 40 de lei. 125 de grame de mozzarella valoreaza 4,39 lei, in timp ce telemeaua este in jur de 17 lei kilogramul. 80 de grame de prosciuto costa 16,8 lei, iar aceeasi cantitate de sunca afumata este 3 lei.
Un kilogram de creveti poate costa de la 65,45 lei pana la 148,75 lei. Pentru o punga de un kilogram cu amestec de fructe de mare se vor plati in jur de 40 de lei.

Niciun comentariu: